Nowy Yerba Mate El Pajaro guarana 400g paragwajska yerba

Yerba Mate El Pajaro guarana 400g paragwajska yerba


YER27

Nowy produkt

Dostępnośc produktu

Tylko online


23,00 zł

Yerba Mate El Pajaro guarana 400g

Dystrybutor: "Oranżada" Robert Derlatka, ul. Ślusarska 10/7 05-480 Karczew

index: YER27

Yerba mate El Pajaro Guarana to mega mocne połączenie paragwajskiej yerba mate z dodatkiem sproszkowanego owocu guarany.

Podstawę yerba mate EL PAJARO GUARANA stanowi wysokiej jakości paragwajski susz - elaborada, w skład którego wchodzą zarówno listki, drobinki jak i drobne patyczki ostrokrzewu paragwajskiego (ilex paraguariensis). Całość posiada intensywny smak z wyraźną nutą gorzkości. Dobrze wkomponowany naturalny aromat limonki, idealnie współgra z nutą elaborady.

EL PAJARO GUARANA jest napojem mocno działającym i doskonale gaszącym pragnienie. Suszone liście mate , używane w tym diablo mocnym produkcie są eksportowane do wielu innych plantacji w Paragwaju. Można je znaleźć na przykład w Pajarito.

Dodane tu sproszkowane owoce guarany - rośliny występującej naturalnie w całym dorzeczu Amazonki i Pary (Brazylia), są cennym surowcem. Bywa nazywana zwyczajowo guaraną od nazwy napoju gorzko-kwaśnego sporządzanego z jej nasion. Nazwa napoju zaś pochodzi od plemienia Guarani. Właściwości rośliny znane są od dawna ludom tubylczym Amazonii, które zażywają ją w różnych postaciach dla podniesienia sprawności fizycznej i psychicznej, oraz w stanach wzmożonego wysiłku.

Smak i aromat yerba mate:

Smak jest równie świeży jak aromat i dość mocny, gorzkawo-kwaskowaty. Doskonale zbalansowany. Gorycz ostrokrzewu i gorzko-kwaskowaty smak guarany zostały świetnie złagodzone naturalnym aromatem limonki, który sprawia, że ta kompozycja jest nie tylko pobudzająca, ale i wspaniale odświeża. Za każdym razem będzie kusić aromatem i przyciągać dobrym smakiem. Kilka zalań i wciąż czuć posmak, tak jak wszystkie El Pajaro, dzięki bazie opartej na liściach z tradycyjnie uprawianych krzewów, zachowuje moc do 6 zalania. Pamiętaj, że drugie i trzecie zalanie są optymalne a w pierwszym i ostatnim smaku jest najmniej.

Sposób parzenia:

Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.

Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.

Susz można zalewać wodą z lodem. Sposób parzenia yerba mate

Składniki: yerba mate (Ilex paraguariensis) 98%, guarana sproszkowana 2%, aromat naturalny.

Newsletter

Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać najnowsze oferty.