Yerba Mate El Pajaro guarana 400g paragwajska yerba


YER27

Nowy produkt

Dostępnośc produktu

Tylko online


27,00 zł

Yerba Mate El Pajaro guarana 400g

Dystrybutor: "Oranżada" Robert Derlatka, ul. Ślusarska 10/7 05-480 Karczew

index: YER27

Yerba mate El Pajaro Guarana to mega mocne połączenie paragwajskiej yerba mate z dodatkiem sproszkowanego owocu guarany.

Podstawę yerba mate EL PAJARO GUARANA stanowi wysokiej jakości paragwajski susz - elaborada, w skład którego wchodzą zarówno listki, drobinki jak i drobne patyczki ostrokrzewu paragwajskiego (ilex paraguariensis). Całość posiada intensywny smak z wyraźną nutą gorzkości. Dobrze wkomponowany naturalny aromat limonki, idealnie współgra z nutą elaborady.

EL PAJARO GUARANA jest napojem mocno działającym i doskonale gaszącym pragnienie. Suszone liście mate , używane w tym diablo mocnym produkcie są eksportowane do wielu innych plantacji w Paragwaju. Można je znaleźć na przykład w Pajarito.

Dodane tu sproszkowane owoce guarany - rośliny występującej naturalnie w całym dorzeczu Amazonki i Pary (Brazylia), są cennym surowcem. Bywa nazywana zwyczajowo guaraną od nazwy napoju gorzko-kwaśnego sporządzanego z jej nasion. Nazwa napoju zaś pochodzi od plemienia Guarani. Właściwości rośliny znane są od dawna ludom tubylczym Amazonii, które zażywają ją w różnych postaciach dla podniesienia sprawności fizycznej i psychicznej, oraz w stanach wzmożonego wysiłku.

Smak i aromat yerba mate:

Smak jest równie świeży jak aromat i dość mocny, gorzkawo-kwaskowaty. Doskonale zbalansowany. Gorycz ostrokrzewu i gorzko-kwaskowaty smak guarany zostały świetnie złagodzone naturalnym aromatem limonki, który sprawia, że ta kompozycja jest nie tylko pobudzająca, ale i wspaniale odświeża. Za każdym razem będzie kusić aromatem i przyciągać dobrym smakiem. Kilka zalań i wciąż czuć posmak, tak jak wszystkie El Pajaro, dzięki bazie opartej na liściach z tradycyjnie uprawianych krzewów, zachowuje moc do 6 zalania. Pamiętaj, że drugie i trzecie zalanie są optymalne a w pierwszym i ostatnim smaku jest najmniej.

Sposób parzenia:

Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.

Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.

Susz można zalewać wodą z lodem. Sposób parzenia yerba mate

Składniki: yerba mate (Ilex paraguariensis) 98%, guarana sproszkowana 2%, aromat naturalny.

Newsletter

Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać najnowsze oferty.