Książka "Jesień w kuchni Pięciu przemian"


IL3

Nowy produkt

Dostępnośc produktu

Tylko online


34,90 zł

Jesień w kuchni Pięciu Przemian. Przepisy wegetariańskie.
Autor: Anna Czelej

Format: 154 x 205 mm
Stron: 232
Okładka: miękka ze skrzydełkami
Premiera: 23.09.2013

Jesienią, gdy więcej czasu możemy spędzić w kuchni, zmieniamy sposób przygotowania potraw, dłużej je gotujemy, pieczemy i dusimy. W jesiennym menu zgodnym z Pięcioma Przemianami dominują gęste, zawiesiste zupy, warzywa podawane na ciepło, sałatki z kaszami i warzywami strączkowymi.

Aby zrównoważyć jesienną energię yin, należy spożywać produkty o smaku ostrym, czyli między innymi białe warzywa: korzeń pietruszki i selera, por, cebulę, kalafior czy kapustę, zaś dla wzmocnienia organizmu i rozgrzania go, z umiarem doprawiać potrawy imbirem, czosnkiem lub chili. Jesienią nie możemy zapomnieć o robieniu zapasów i przygotowaniu przetworów z warzyw i owoców, aby móc się cieszyć ich walorami zimą.

Zupa brokułowa z kurkami, zupa cebulowa z kaszą jaglaną, sałatka z fasoli i jarmużu, kotlety z grzybów leśnych z sosem żurawinowym to tylko niektóre z pysznych, zdrowych i zrównoważonych posiłków, które przyrządzisz z tą wyjątkową publikacją. Wszystkie przepisy zawarte w książce są wegetariańskie, sezonowe, a większość także bezglutenowe.

Wykorzystaj bogactwo jesieni z kuchnią Pięciu Przemian!


Newsletter

Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać najnowsze oferty.