Candidavix 60 kapsułek kwas kaprylowy bakterie kwasu mlekowego witamina C kwas askorbinowy


FV12

Nowy produkt

Dostępnośc produktu

Tylko online


32,00 zł

Candidavix 60 kapsułek

Producent: RNDr. Ing. Ivan Olejnicek - Medin Terra, Vaculikova 11, 638000 Brno, Czechy

Dystrybutor: Przedsiębiorstwo Farm-Vix, ul. Ofiar Września 3b, 41-404 Mysłowice

index: FV12

Candidavix zawiera kwas kaprylowy, witaminę C i bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus acidophilus).

Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych i prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.

Kwas kaprylowy – kwas tłuszczowy obecny w tłuszczach roślinnych i zwierzęcych.
Przeciętna zawartość składników wykazujących efekt fizjologiczny w dziennej porcji produktu (dwie kapsułki):

– kwas kaprylowy: 400 mg — % RDA – dwie kapsułki;

200 mg — % RDA – jedna kapsułka;

– kwas askorbinowy: 160 mg – 200 % RDA – dwie kapsułki;

80 mg – 100 % RDA – jedna kapsułka;

– bakterie kwasu mlekowego 30 mg (9×109) — % RDA – dwie kaps.

15 mg (4,5x 109)— % RDA –jedna kaps.

(RDA – zalecane dzienne spożycie)

Skład: sól potasowa kwasu kaprylowego (oktanowego), witamina C (kwas askorbinowy), bakterie kwasu mlekowego (150×109/g), celuloza mikrokrystaliczna (nośnik), stearynian magnezu (substancja przeciwzbrylająca), karboksymetylopropyloceluloza (substancja glazurująca).

Zalecane spożycie: 2 kapsułki dziennie przed posiłkiem, popić wodą. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.

Uwaga: Produkt przeznaczony dla dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz nie zastąpi zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym miejscu i chłodnym miejscu (korzystnie w lodówce) w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Newsletter

Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać najnowsze oferty.