Babka jajowata - łupiny 250 g


MTS57

Nowy produkt

Dostępnośc produktu

Tylko online


18,00 zł

Babka jajowata - łupiny.
Dystrybutor - Grupa MTS.

Opis produktu:
BABKA JAJOWATA ŁUPINY (Plantago orbignyana Steinh. ex Decne)

Łupina Babki jajowatej jest bogatym źródłem rozpuszczalnego, śluzowatego błonnika pokarmowego, dzięki czemu skutecznie wspomaga metabolizm i pracę jelit. W przypadku zaparć zmiękcza konsystencję treści jelitowej, zwiększa jej objętość, co poprawia perystaltykę jelit i ułatwia oraz przyspiesza wypróżnianie.

Łupiny Babki jajowatej w połączeniu z babką płesznik (w stosunku 1 do 5) służą do sporządzenia najlepszego i najtańszego błonnika witalnego.

Posiada ona zdolność absorpcji toksyn w przewodzie pokarmowym, poprawia trawienie, wpływa pozytywnie na wzrost liczby dobrych bakterii w jelitach, oczyszcza je oraz łagodzi objawy biegunki. Jednocześnie wspomaga ona odchudzanie zmniejszając uczucie głodu, co korzystnie wpływa na zmniejszenie apetytu. Podana trzy godziny przed posiłkiem i bezpośrednio po posiłku w znacznym stopniu zwiększa uczucie nasycenia.

Regularne spożywanie łupiny babki jajowatej łagodnie obniża wzrost poziomu glukozy oraz cholesterolu i trójglicerydów we krwi po posiłku.

Łupina babki jajowatej jest również stosowana jako lek osłaniający (np. w chorobie wrzodowej).
Pomaga ona utrzymać dobrą kondycję organizmu i poprawia wygląd cery. Łupina babki jajowatej zalecana jest przy schorzeniach takich jak: choroba wrzodowa, uporczywe biegunki, niestrawność drażniącą śluzówkę, zespół jelita nadwrażliwego, zaparcia, otyłość, hipercholesterolemia, hiperlipidemia, hiperglikemia, hemoroidy, polipy jelit, zgaga, nadmierny apetyt.

Sposób przygotowania:
1-2 łyżeczki rozpuścić w 150-200ml płynu /sok, woda/ i wypić, popijając dodatkowo
szklanką płynu. Przyjmować około 30 minut przed posiłkiem rano i wieczorem.


Newsletter

Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać najnowsze oferty.