Olej rzepakowy Eko na zimno tłoczony Ekologiczny Olej rzepakowy


ZPO14

Nowy produkt

Dostępnośc produktu

Tylko online


29,00 zł

Olej rzepakowy Eko na zimno tłoczony.

Producent: Złoto Polskie - Family Business s.c. ul. Piwna 5, 62-800 Kalisz

index: ZPO14

Oleje tłoczone na zimno, 10-stopniowe ze względu na swoją wysoką jakość mają krótki termin przydatności do spożycia. W zależności od oleju wynosi on 2 do 6 miesięcy od daty produkcji. Kupując oleje firmy Złoto Polskie mają Państwo pewność zakupu świeżego produktu. Naturalna Medycyna odbiera dostawy olejów 1 raz w tygodniu.

10 Stopniowy oznacza, że na każdym etapie dystrybucji nasz olej rzepakowy nigdy nie miał wyższej temperatury niż 10 stopni C. Jedynie nie przekroczenie 10 stopni C jest gwarancją, że nie nastąpiło utlenienie (zepsucie) kwasów tłuszczowych z grupy omega 3 i omega 6.

Uwaga: Nie przerwij procesu schładzania i po zakupie, nawet gdy jeszcze nie otworzyłeś butelki jak najszybciej umieść olej rzepakowy w lodówce!!!

Uwaga:
Olej rzepakowy Złotopolski 10 Stopniowy
dostarczamy paczką kurierską w opakowaniach termicznych.

Olej rzepakowy jest niekiedy ładnie nazywany "oliwką północy".
Olej rzepakowy to bogate źródło witaminy A, E, D3 i K. Ma najwięcej witaminy E z dostępnych na rynku olejów roślinnych ok. 26 mg na 100 gramów oleju.

Olej rzepakowy zawiera też niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe NNKT, głównie kwas oleinowy ok. 60%, linolowy ok. 20 % (omega -6) i linolenowy 10 % (omega -3), a więc w swym składzie jest bardzo podobny do oliwy z oliwek, która jednak zawiera mniej kwasów nienasyconych.

W oleju rzepakowym NNKT występują w idealnych proporcjach.

Ze względu na walory smakowe, zyskuje uznanie w branży spożywczej. Wykorzystywany do przygotowania takich potraw jak kapusta, śledzie, surówki, sałatki, ryby, racuchy i inne. Ponadto doskonale nadaje się do pieczenia, duszenia i krótkiego smażenia.

Oprócz tego - klasycznego oleju rzepakowego 10 stopniowego proponujemy trzy nowoczesne najwyższej jakości ekologiczne oleje rzepakowe tłoczone na zimno, które nie wymagają przechowywania i przesyłania w warunkach chłodniczych:

  • Olej Rzepakowy - Uniwersalny,
  • Olej Rzepakowy o smaku masła,
  • Olej Rzepakowy do smażenia,


Te oleje rzepakowe są tłoczone na zimno przy użyciu innowacyjnych technologii z najwyższej jakości kiełków nasion rzepaku pochodzących z upraw ekologicznych. Tłoczenie z najcenniejszych części nasion pozwala uzyskać olej rzepakowy o wyjątkowych właściwościach.

Gotowanie tymi olejami rzepakowymi zaspakaja zapotrzebowanie na tłuszcze w codziennej profilaktyce żywieniowej.

Olej uniwersalny - idealny do sałatek, bogaty w kwasy tłuszczowe Omega 3 do codziennego stosowania w kuchni.

Olej o smaku masła - idealny do pieczenia ciast. 80 ml oleju zastępuje 100 g margaryny lub masła.

Olej do smażenia - idelany do smażenia i frytowania produktów w głębokim tłuszczu.




Newsletter

Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać najnowsze oferty.