naturalny-olej-z-pestek-dyni-BIO-50ml-olej-z-pestek-dyni


ET8

Nowy produkt

Dostępnośc produktu

Tylko online


17,00 zł

OLEJ Z PESTEK DYNI BIO ORGANIC /Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil/

ETJA S.C., 82-300 Elbląg, ul. Łęczycka 29

Index: ET8

Olej zimno tłoczony, otrzymywany z wyłuskanych pestek dyni i oczyszczony w procesie sedymentacji.

Zawiera około 80% nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy A, C, E i K, B1, B2, B6 oraz betakaroten.

Olej ma działanie uelastyczniające, zapobiega powstawaniu rozstępów.

Dzięki dużej zawartości potasu ma działanie rozjaśniające blizny i przebarwienia.

Doskonały do każdego rodzaju skóry, szczególnie dla cery dojrzałej.


SPOSÓB UŻYCIA

Doskonały dodatek (10-20%) do produktów kosmetycznych (kremy, balsamy).

Jako wzbogacający dodatek uelastyczniająco-rozświetlający do innych olejów nośnikowych (20%).

Do masażu uelastyczniającego - dodatek do oliwek lub innych olejów nośnikowych w proporcji 1:2.

Do kąpieli regenerująco-wygładzającej.

Jako baza do peelingów.

Do stosowania bezpośrednio na skórę na miejsca mocno spękane (łokcie, kolana, pięty).

Olej z pestek dyni BIO jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.


PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.



Newsletter

Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać najnowsze oferty.